VELKOMMEN hos TANDLÆGEHUSET

Har du mistet en tand?

Få et flot smil med en tandbro

Med en tandbro kan du få erstattet dine manglende tænder. Du kan både opnå et æstetisk resultat og få din optimale tyggefunktion – helt uden operation.

Hvad er en tandbro?

En tandbro er en form for implantat, som bruges som erstatning når du har mistet én eller flere tænder i munden.

Tandbroen kobles på de eksisterende tænder, og bliver – modsat et enkelt tandimplantat – ikke indopereret i kæben.

I stedet sættes broen fast på de naturlige tænder, og kan derfor ikke tages ud. Broen giver med sin permanente løsning samme gode tyggefunktion som naturlige tænder.

En tandbro består af bropiller og mellemled. Bropillerne er de tænder der sidder ved siden af den eller de tænder, som du har mistet, og mellemledet er erstatningen for de mistede tænder.

Hvornår bruges tandbroer?

Tandlægen vælger ofte at benytte en tandbro, hvis de omkringstående tænder i forvejen er meget udborede som følge af store plomberinger.

Omvendt fravælges løsningen, hvis de omkringstående tænder, som skal bære broen, er sunde og uden plomberinger.

Tilpasning af en tandbro kræver nemlig altid tilslibning af de tænder, der skal bære broen. Der fremstilles tandformede skaller, der omslutter og beskytter de tilslibede tænder.

Herefter pålimes de manglende tænder i porcelæn. Derfor vil en tandbro altid, som minimum, bestå af tre sammenhængende tænder og kroner, da det minimum skal udgøres af to bropiller og et mellemled.

Man kan dog lave tandbroer med op til fjorten sammenhængende led, hvis det er nødvendigt at etablere en hel over- eller undermund.

Skal man vælge en tandbro eller implantat?

Om man skal vælge en tandbro eller implantat kommer an på flere forskellige faktorer.

Hvis tænderne ved siden af den tabte tand er svækkede, eksempelvis af store udboringer, huller og plomberinger, kan man med fordel vælge at benytte sig af en tandbro. Dette skyldes at nabotænderne under alle omstændigheder skal have monteret en krone.

Hvis dine nabotænder til den tabte tand derimod er intakte og sunde, kan der være en fordel i at undgå nedslibning af disse. I disse tilfælde benytter tandlægen sig i stedet af tandimplantater.

Skal man have erstattet flere tænder, kan det tit være billigere med en bro end med implantater. Hos Tandlægehuset vil vi under alle omstændigheder præsentere dig for den løsning der passer bedst til dine tænder og dine behov.

Hvor lang tid din tandbro holder, afhænger af flere forskellige faktorer og det kan være meget forskelligt fra person til person.

Jo stærkere bropillerne er, jo længere tid vil din bro holde.

Den skal både være i god stand når den laves, men det er også vigtigt at holde den ved lige med en god mundhygiejne efterfølgende.

Samtidig har det også en betydning hvor mange naturlige tænder du har. Jo flere naturlige tænder du har at tygge med, des mindre belastes tandbroen, da man fordeler arbejdsbyrden over alle tænderne.

Hos Tandlægehuset er vi specialister i tandbroer. Kontakt os nu og hør mere om dine muligheder for at få en flot tandbro.

Andre behandlinger

Skal vi ringe dig op?

Udfyld denne formular – så ringer vi dig op snarest muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores behandlinger eller tidsbestilling.

Hvis du har en forespørgsel eller lignende – så udfyld venligst denne formular eller ring på telefon:  53 73 74 75

Vi glæder os til at høre fra dig.